Letni tort sernikowy bez pieczenia, przepisu mojej babci, idealny do popołudniowej kawy.
Składniki:
Biszkopt:- 3 jajka
- 120 g cukru
- 100 g mąki
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy po łyżce mąki. Wlewamy do tortownicy, pieczemy 35-40 min w 180 st. C.
Masa sernikowa:
- 3 opakowania naturalnego serka homogenizowanego (każdy po 180g)
- 2 jajka
- 250 g masła
- 250 g cukru
- 20 g żelatyny
Cukier ucieramy z masłem, dodajemy jajka i serki, a na koniec rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę.
- dowolne owoce
- galaretka pomarańczowa
Warstwy:
- biszkopt
- masa sernikowa
- dowolne owoce sezonowe (maliny, borówki, jagody lub brzoskwinie z puszki)
- galaretka owocowa
Owoce myjemy, galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, czekamy aż zacznie być tężejąca i dopiero wtedy (!) wylewamy na owoce.
Dobrze schłodzić!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz