Składniki:
- 1 kg szynki wieprzowej
- 100 g szynki parmeńskiej
- 4 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 cebule
- 1 łyżka mąki
- curry
- papryka słodka
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Mięso myjemy, kroimy w cienkie plastry. Smarujemy każdy kawałek musztardą i układamy po plasterku szynki parmeńskiej i piórko cebuli. Zwijamy i spinamy roladki.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy drugą cebulę pokrojoną w cienkie piórka i układamy roladki, obsmażając najpierw z każdej strony, doprawiamy papryką i curry, a następnie przykrywamy i dusimy do miękkości.
Sos lekko zagęszczamy.
Sos lekko zagęszczamy.
Podajemy z ziemniakami i surówką z białej kapusty.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz