czwartek, 27 sierpnia 2015

Roladki "szynka w szynce"






Składniki:
  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • 4 łyżeczki ostrej musztardy 
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 cebule
  • 1 łyżka mąki
  • curry
  • papryka słodka
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:
Mięso myjemy, kroimy w cienkie plastry. Smarujemy każdy kawałek musztardą i układamy po plasterku szynki parmeńskiej i piórko cebuli. Zwijamy i spinamy roladki.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy drugą cebulę pokrojoną w cienkie piórka i układamy roladki, obsmażając najpierw z każdej strony, doprawiamy papryką i curry, a następnie przykrywamy i dusimy do miękkości.
Sos lekko zagęszczamy.
Podajemy z ziemniakami i surówką z białej kapusty.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz