Składniki:
- 500 g mielonej wołowiny
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 400 g czerwonej fasoli z puszki
- 200 g kukurydzy z puszki
- 2 puszki pomidorów krojonych
- 200 ml bulionu wołowego
- 100 ml kawy
- 1 małe opakowanie śmietany 12%
- przyprawy: papryka ostra, papryka słodka, pieprz, sól
Przygotowanie:
Olej rozgrzewamy w głębokim rondlu, następnie szklimy cebulę i przyprawy. Dokładamy mięso partiami i podsmażamy. Gdy mięso będzie gotowe, dokładamy pomidory, bulion oraz zaparzoną kawę. Gotujemy około 30 min aby mięso było gotowe. Pod koniec dorzucamy fasolę i kukurydzę.
Doprawiamy do smaku. Układamy na talerzu i ozdabiamy kleksem śmietany 12%.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz