środa, 4 kwietnia 2018

Orientalne podudzia z kurczaka

Podudzia lub udka z kurczaka u mnie zwykle pojawiały się w wersji pieczonej w piekarniku podawane z pieczonymi ziemniaczkami, jednak dzisiaj nie miałam na takie ochoty i postanowiłam poeksperymentować.
Pierwszy raz przygotować je w sosie i jestem pozytywnie zaskoczona efektem! Są miękkie, sos ma delikatną konsystencję, ale jest pikantny. Szybkie w przygotowaniu i pyszne danie, efektownie prezentuje się na talerzu.
Wygodne jest to, że nie trzeba wcześniej marynować kurczaka.



poniedziałek, 2 kwietnia 2018

Ciasto z kaszą manną

To u mnie Wielkanocny klasyk. Delikatna masa z kaszy mannej w połączeniu z cienkimi piernikowymi blatami ciasta i koniecznie polewą czekoladową.
Nie widzę problemu, żeby przygotowywać je nie tylko od Święta!
Do tego jest bardzo szybkie w przygotowaniu.
Najlepiej smakuje kolejnego dnia, więc warto zrobić je wcześniej.