poniedziałek, 22 września 2014

Schab w świeżych ziołach

Pyszna alternatywa dla przyrządzenia schabu. Bardzo aromatyczne i wyraźne połączenie świeżej szałwii i rozmarynu oraz czosnku.






Składniki

  • 3 kawałki schabu (ubitego lub potraktowanego tenderyzatorem)
  • 1 gałązka rozmarynu (posiekana)
  • kilkanaście listków szałwii (posiekanych)
  • 3 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka smalcu gęsiego
Mięso myjemy i ubijamy lub tenderyzujemy. Obkładamy ziołami i czosnkiem i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzewamy smalec. Smażymy po minucie z każdej strony a następnie dusimy 20 minut. Na koniec zdejmujemy przykrywkę na 10 minut. 
Jako dodatek przyrządziłam duszoną marchewkę.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz