Bardzo aromatyczne danie z ciekawym zestawem przypraw.
sobota, 30 sierpnia 2014
Lasagne po wenecku
Dzisiaj wrzucam jeden z moich sprawdzonych i ulubionych, szybkich przepisów. Kiedy nie mam ochoty na wymyślanie skomplikowanych potraw, a chcę zjeść coś dobrego to zawsze mogę przyrządzić lasagne :) Mieszanie sosów działa kojąco i jest bardzo przyjemne! Polecam wypróbowanie.
czwartek, 14 sierpnia 2014
Roladki cielęce nadziewane szpinakiem i ricottą
Dzisiaj znowu sięgnęłam do przepisu z kuchni francuskiej, dlatego że miałam do przygotowania udziec cielęcy. Jest to bardzo delikatne mięso, które wymaga odpowiedniej oprawy. Zaczynajmy!
środa, 13 sierpnia 2014
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
piątek, 1 sierpnia 2014
Kotlety wieprzowe z musztardą
Dzisiaj udowodniłam sobie, że wieprzowina może być bazą do wykwintnego dania.
Kuchnia francuska!
Do dania wykorzystałam schab wieprzowy, który jest mięsem chudym, ale nie wyszedł ani troszkę suchy!
Był soczysty i miękki. Sekretem takiego efektu jest "zamknięcie" mięsa na początku przygotowywania, czyli obsmażenie po 3 minuty z każdej strony przed rozpoczęciem duszenia.