Szczerze polecam warsztaty w Studiu Kulinarnym Spoon, świetna atmosfera, profesjonalizm, wiele cennych wskazówek, no a na koniec najważniejsze - jedzenie przygotowanych dań. w miłym towarzystwie.
To na pewno nie były moje ostatnie warsztaty w tym miejscu!
Teraz zabieramy się do gotowania :)
Składniki:
- 500 g ryżu do risotto
- 120 g chorizo
- 200 g fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 250 ml bulionu
- szczypta szafranu
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Fasolkę szparagową obieramy i lekko podgotowujemy. Chorizo kroimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Wrzucamy cebulę i szafran, smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory, podgotowaną al dente fasolkę szparagową i ryż. Zalewamy wszystko rosołem i gotujemy 8 minut.
Podajemy na środku stołu na dużej patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz