piątek, 19 stycznia 2018

Placki serowo-kokosowe



Wilgotne, delikatne, mocno kokosowe placki z serem ricotta. 

 




Składniki: (na 2 porcje)

  • 30 g mąki kokosowej
  • 125 g ricotty
  • 2 jajka
Wszystkie składniki dobrze wymieszać i smażyć na oleju kokosowym. 
Podawać z różnymi dodatkami - u mnie raz były z nutellą z awokado, a innym razem z masłem orzechowym. Latem będzie można dodać świeże owoce.


Propozycja 1: z nutellą z awokado


Propozycja 2: ze smażoną korzenną gruszką 


Gruszkę kroimy w paski posypujemy przyprawą korzenną (u mnie domowa) i smażymy na oleju kokosowym do miękkości. Jeżeli mamy dojrzałą gruszkę - nie musimy jej smażyć, dodajemy surową na placki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz