Spróbujcie!
Składniki:
- 3 dojrzałe banany (ok. 300 g miąższu)
- 3 jajka
- 120 g mąki owsianej (ja użyłam uprzednio zmielonych płatków owsianych)
- 50 g wiórków kokosowych
- 70 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Płatki zemleć na mąkę, połączyć z wiórkami kokosowymi, sodą i cynamonem. Banany ugnieść widelcem, dodać jajka i jogurt naturalny. Połączyć suche i mokre składniki, wymieszać. Przełożyć do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami.
Piec około 30 minut.
Można podawać z masłem orzechowym i owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz