Składniki (na 2 porcje):
- 2 kawałki schabu wieprzowego, pokrojonego w kostkę
- garść fasolki szparagowej, pokrojonej w mniejsze kawałki
- 25 g grzybów mung (u mnie były suszone)
- 1 papryka czerwona
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- po 3 łyżki: sosu sojowego, octu ryżowego i sosu rybnego
- pieprz do smaku
- 120 g chińskiego makaronu jajecznego
Mięso myjemy, kroimy. Przyrządzamy marynatę z sosu sojowego, octu ryżowego i sosu rybnego i zostawiamy w nim mięso na min. 30 minut. Cebulkę i cukinię wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, chwilę smażymy. Dorzucamy paprykę, grzyby, fasolkę szparagową i mięso razem z marynatą, dusimy 15 minut w zależności od tego jak miękkiego mięsa oczekujemy. Następnie przysmażamy bez przykrycia.
Makaron przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Po ugotowaniu można go połączyć na patelni z sosem lub zrobić to na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz