poniedziałek, 29 stycznia 2018

Orkiszanka z musem jabłkowym i masłem orzechowym

Szybkie śniadanie z wykorzystaniem płatków orkiszowych, które mają wyczuwalnie orzechowy smak. Świetnie łączą się z jabłkami i masłem orzechowym. Pyszne śniadanie na początek intensywnego dnia.








Składniki: (na 1 porcję)

  • 50 g płatków orkiszowych
  • 50 ml mleka
  • 5 g surowego ziarna kakao
  • 50 g domowego musu jabłkowego
  • 30 g masła orzechowego (100% orzechów), u mnie z Primavika active
Płatki zalać około 180 ml wrzątku, odczekać 5 minut, dolać mleko i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut aż wchłoną cały płyn.
Udekorować musem jabłkowym, masłem orzechowym i ziarnem kakao.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz