sobota, 3 marca 2018

Kokosowa jaglanka "Bounty"

Kokosowa kasza jaglana z kremem czekoladowym - pełnowartościowe śniadanie na dobry początek dnia lub pyszny deser!





Składniki: (na 1 porcję)
  • 50 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżka (15 g) mąki kokosowej
  • 50 ml mleka
  • 1/2 porcji nutelli z awokado (1 banan blendujemy z 1 awokado i 2 łyżkami ciemnego kakao - wszystkiego owoce muszą być mocno dojrzałe)
  • 1 łyżeczka (5 g) ziaren kakao
Przygotowanie:
Kaszę dokładnie płuczemy na sitku naprzemiennie gorącą i zimną wodą. Wlewamy 2 x więcej (objętościowo) wody niż mamy kaszy, dolewamy mleko i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Do kaszy dodajemy mąkę kokosową i mieszamy.

Na koniec dodatki: u mnie wersja z nutellą z awokado tego przepisu i ziarnem kakao.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz