Składniki:
- 800 g łopatki wieprzowej
- 2 marchewki, pokrojone w plasterki
- 5 ziemniaków, pokrojonych w kostkę
- 2 cukinie, pokrojona w ósemki
- 4 czerwone papryki, w grubą kostkę
- 700 g passaty pomidorowej
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- pikantne curry
Wykonanie:
W dużym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy umytą i pokrojoną w drobną kostkę łopatkę. Podsmażamy. Po chwili dorzucamy marchewkę i ziemniaki. Dolewamy passatę pomidorową, doprawiamy do smaku i dusimy około godziny aż mięso będzie półmiękkie. Po tym czasu wrzucamy pokrojoną cukinię i paprykę, dusimy aż warzywa będą jeszcze lekko chrupkie, a mięso całkiem miękkie. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz