Składniki:
- 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 100 g mąki tortowej
- 2 jajka
- 1 banan
- 150 g jogurtu naturalnego
- 50 g cukru brązowego
- 50 g płatków owsianych
- 50 g oleju kokosowego
- 100 g musu jabłkowego, niesłodzonego (przygotowałam go sama, wystarczy obrać i pokroić jabłka, umieścić w garnku, dodać łyżeczkę cynamonu i chwilę smażyć aż jabłka częściowo się rozpadną)
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
Przygotowanie:
Składniki mokre i suche łączymy w osobnych miskach, następnie miksujemy razem. Od razu przelewamy do foremek (do 3/4 wysokości) i pieczemy przez 30 minut w 180 st. C.
Z podanego przepisu wyszło mi 15 babeczek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz