Składniki (6 porcji):
- 1200 g średniej wielkości ziemniaków (u mnie 12 sztuk)
- 2 opakowania szpinaku mrożonego (po 450 g)
- 500 g pieczarek
- 270 g sera feta
- 250 g żółtego sera
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżka gałki muszkatołowej
- sól
- pieprz
Ziemniaki ugotuj w mundurkach na półtwardo. Ostudź, przekrój wzdłuż i delikatnie wydrąż środek.
Czosnek posiekaj, przesmaż na maśle, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, po chwili rozmrożony szpinak. Gdy masa odparuje, dodaj wydrążone ziemniaki. Wymieszaj z fetą i dopraw do smaku (pieprz, sól, gałka muszkatołowa). Farsz musi być mocno przyprawiony.
Faszeruj ziemniaki, posyp startym żółtym serem i piecz 20 min. w 220 st. C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz