Aż trudno uwierzyć, co nim jest, bo w ogóle nie jest wyczuwalny. Przekonajcie się sami - wyszło puszyste i wilgotne, czyli takie jakie powinno być idealne brownie. Koniecznie zróbcie też polewę czekoladową!
Składniki:
(na blachę 20x20 cm)
- 250 g fasoli czerwonej z puszki, dokładnie przepłukać na sicie
- 20 g roztopionego oleju kokosowego
- 15 g daktyli (sparzonych)
- 40 g płynnego miodu
- 20 g kakao
- 25 g orzechów włoskich lub migdałów, posiekanych
- 1 banan
- 2 jajka
- kopiasta łyżeczka sody oczyszczonej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza orzechami zblendować, a następnie dodać pokrojone orzechy.
Piec przez 50 minut w 180 st. C.
Ja dodatkowo zrobiłam jeszcze polewę czekoladową (100 g czekolady deserowej i 100 ml mleka - rozpuścić w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt rzadka to chwilę podgrzewać, a następnie polać ciasto).
Smacznego!
Wygląda bosko, ma cudownie intensywny kolor :)
OdpowiedzUsuńI wcale nie widać, że z fasoli ;)
w smaku też w ogóle nie czuć fasoli :)
Usuń