czwartek, 11 stycznia 2018

Śniadaniowa jaglanka z nutellą z awokado

Doskonałe wykorzystanie nutelli z awokado.
Dzisiaj ugotowałam do niego porcję kaszy jaglanej i kolejne pełnowartościowe, szybkie śniadanie było gotowe.
Niestety zdjęcie robione przez 7, więc słabe światło.





Składniki (na 1 osobę):

  • 50 g kaszy jaglanej (ja używam BioPlanet)
  • 50 ml mleka
  • 1/2 porcji nutelli z awokado
  • 10 g nerkowców 
Przygotowanie:
Kaszę dokładnie płuczemy na sitku naprzemiennie gorącą i zimną wodą. Wlewamy 2 x więcej (objętościowo) wody niż mamy kaszy, dolewamy mleko i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Gotową kaszę (powinna być kleista) przekładamy do miseczki, nakładamy mus czekoladowy i posypujemy orzechami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz