piątek, 2 lutego 2018

Banan w polewie czekoladowo-orzechowej

Dzisiaj przepis na szybki podwieczorek. Takie rozwiązania lubię najbardziej - jest słodko i zdrowo :)






Składniki: (na 1 porcję)

  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżeczka mąki kokosowej
Sos czekoladowo-orzechowy:
  • kostka czekolady gorzkiej (u mnie 78%)
  • 1 łyżka (15 g) masła orzechowego 100%
  • 3 łyżki mleka
Przygotowanie:
Banana obieramy, przekrajamy wzdłuż i układamy na talerzu.
Składniki na sos umieszczamy w miseczce (u mnie w naczyniu do kąpieli wodnej) i rozpuszczamy w kąpieli wodnej aż do połączenia składników. Polewamy banana i posypujemy mąką kokosową.
Prosty i pyszny deser lub podwieczorek! Najlepiej smakuje do kawy :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz