piątek, 9 października 2015

Paella z chorizo i fasolką szparagową

Przepis zainspirowany moim udziałem w warsztatach kulinarnych u Adriana Feliksa, których tematem przewodnim była kuchnia hiszpańska.
Szczerze polecam warsztaty w Studiu Kulinarnym Spoon, świetna atmosfera, profesjonalizm, wiele cennych wskazówek, no a na koniec najważniejsze - jedzenie przygotowanych dań. w miłym towarzystwie.
To na pewno nie były moje ostatnie warsztaty w tym miejscu!
Teraz zabieramy się do gotowania :)






Składniki:

  • 500 g ryżu do risotto
  • 120 g chorizo
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 250 ml bulionu
  • szczypta szafranu
  • sól 
  • pieprz
Wykonanie:
Fasolkę szparagową obieramy i lekko podgotowujemy. Chorizo kroimy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Wrzucamy cebulę i szafran, smażymy. Dodajemy pokrojone pomidory, podgotowaną al dente fasolkę szparagową i ryż. Zalewamy wszystko rosołem i gotujemy 8 minut.
Podajemy na środku stołu na dużej patelni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz