Składniki:
- 50 g kaszy jaglanej
- 25 g startego parmezanu
- 1 mała cukinia
- 1 mały bakłażan
- 1 cebula
- 1/2 papryki czerwonej\
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- tymianek
- sól
- pieprz
- 500 ml bulionu
Przygotowanie:
Kaszę dokładnie płukamy na sitku naprzemiennie ciepłą i zimną wodą. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy 45 minut pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Przygotowujemy ratatouille: Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy pokrojoną cebulę, po chwili do dajemy resztę pokrojonych w kostkę warzyw. Smażymy. Wrzucamy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku. Gotujemy dalej bez przykrycia do momentu aż kasza będzie gotowa.
Do ugotowanej kaszy wrzucamy parmezan (trochę zostaw do posypania) i mieszamy.
Wykładamy do miseczki, na kaszę nakładamy 4 łyżki ratatouille i posypujemy resztą parmezanu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz