wtorek, 23 lutego 2016

Muffinki z musem jabłkowym




Składniki:

  • 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 100 g mąki tortowej
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 50 g cukru brązowego
  • 50 g płatków owsianych 
  • 50 g oleju kokosowego
  • 100 g musu jabłkowego, niesłodzonego (przygotowałam go sama, wystarczy obrać i pokroić jabłka, umieścić w garnku, dodać łyżeczkę cynamonu i chwilę smażyć aż jabłka częściowo się rozpadną)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
Przygotowanie:
Składniki mokre i suche łączymy w osobnych miskach, następnie miksujemy razem. Od razu przelewamy do foremek (do 3/4 wysokości) i pieczemy przez 30 minut w 180 st. C.
Z podanego przepisu wyszło mi 15 babeczek.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz