poniedziałek, 14 maja 2018

Sałatka z grillowanym oscypkiem i szynką szwarcwaldzką

Szybka sałatka powstała oczywiście przez przypadek, ale jest naprawdę warta wypróbowania! Szczególnie w letnie ciepłe wieczory.




Składniki (na 1 porcję)
  • 2 małe oscypki (u mnie niewędzone, białe)
  • 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
  • kilka oliwek
  • pomidor
  • rukola
  • winegret musztardowy: sok z cytryny, oliwa z oliwek, łyżeczka musztardy
Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy oscypki pokrojone w plasterki oraz szynkę. Na talerzu układamy umytą rukolę, pomidora pokrojonego w plasterki. Gdy ser i szynka będą usmażone nakładamy na talerz i polewamy sosem.
Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz