Składniki:
- 50 g kaszy jaglanej
- 1 średnia gruszka (u mnie konferencja)
- 1 łyżeczka miodu
- 10 g orzechów włoskich
- po szczypcie kardamonu i cynamonu
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku naprzemiennie ciepłą i zimną wodą, następnie dolewamy około 1 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Gruszkę kroimy w kostkę, przyprawiamy i dokładamy przed końcem gotowania do kaszy, żeby zmiękła.
Gdy kasza i gruszka będą wystarczająco miękkie, blendujemy na gładką masę.
Polewamy miodem i posypujemy orzechami.
Smacznego!
Mniam, mniam - zdrowo a dodatkowo pysznie !!!!
OdpowiedzUsuńDoti
Faktycznie - połączenie dobrego z pożytecznym! :)
UsuńBardzo lubie kaszę jaglaną, kardamon, orzechy i miód. Wszystko razem połączone na pewno stanowi super smakołyk na śniadanie.
OdpowiedzUsuńPolecam w tej wersji - mam nadzieję, że będzie smakowało :)
Usuń