niedziela, 22 maja 2016

Gruszkowy pudding jaglany

Mój pierwszy pudding jaglany!





Składniki:

  • 50 g kaszy jaglanej
  • 1 średnia gruszka (u mnie konferencja)
  • 1 łyżeczka miodu
  • 10 g orzechów włoskich
  • po szczypcie kardamonu i cynamonu
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku naprzemiennie ciepłą i zimną wodą, następnie dolewamy około 1 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Gruszkę kroimy w kostkę, przyprawiamy i dokładamy przed końcem gotowania do kaszy, żeby zmiękła.
Gdy kasza i gruszka będą wystarczająco miękkie, blendujemy na gładką masę.
Polewamy miodem i posypujemy orzechami.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Mniam, mniam - zdrowo a dodatkowo pysznie !!!!
    Doti

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Faktycznie - połączenie dobrego z pożytecznym! :)

      Usuń
  2. Bardzo lubie kaszę jaglaną, kardamon, orzechy i miód. Wszystko razem połączone na pewno stanowi super smakołyk na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam w tej wersji - mam nadzieję, że będzie smakowało :)

      Usuń