niedziela, 4 lutego 2018

Korzenna owsianka z gruszką i orzechami włoskimi

Dzisiaj zasypało u mnie śniegiem i zawitała lekko spóźniona zima! Więc śniadanie było idealnym sposobem na rozgrzanie się. Dzielę się z Wami szybkim przepisem na zimową owsiankę :)






Składniki:

  • 50 g płatków owsianych
  • 50 ml mleka
  • 1 mała gruszka (po obraniu 50 g)
  • 180 ml gorącej wody
  • 25 g orzechów włoskich
  • 3 g ziarna kakao
  • 1 łyżeczka (najlepiej domowej) przyprawy korzennej
Płatki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie gruszkę kroimy w kostkę, wrzucamy do płatków, dolewamy mleko, dosypujemy przyprawę i gotujemy na małym ogniu aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Na koniec posypujemy orzechami i ziarnami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz