środa, 30 lipca 2014

Pappardelle z jagodami

Witam!
Ostatnio był sezon na jagody, dlatego postanowiłam zrobić ten pyszny makaron :)





Zatem:

Składniki na 2 porcje:
140 g makaronu pappardelle (grube wstążki, na surowo uformowane w gniazdkach)
400 g świeżych jagód
70 ml śmietanki kremówki
3 łyżki cukru (wg uznania, ja wolę niezbyt słodką wersję, więc można dodać więcej)
1 łyżeczka masła klarowanego

Przygotowanie:
Jagody dokładnie myjemy. Na patelni roztapiamy łyżeczkę masła, następnie wsypujemy umyte jagody oraz cukier. Gotujemy razem.
Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu.
Przed samym dodaniem makaronu wlewamy śmietankę kremówkę. Dodajemy makaron i gotujemy jeszcze przez chwilę, aby smaki się połączyły.




Szybkie, lekkie, letnie danie. Idealne na upały!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz