czwartek, 18 września 2014

Roladki z jarzynami

Prosty sposób na ciekawe i lekkie roladki.




Składniki:
  • mięso na rolady (np. z szynki wieprzowej lub wołowe)
  • 4 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 1 średni seler
  • 2 małe cebule
  • 1 łyżeczka smalcu z gęsi
  • sól
  • pieprz
Mięso myjemy, ubijamy. Jarzyny obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zwijamy roladki (posypujemy nadzienie solą i pieprzem). W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy na niego posiekaną cebulę i ewentualnie pozostałe jarzyny, które nie zmieściły się do roladek. Następnie układamy mięso, przykrywamy pokrywką i dusimy 40 minut.
Do podania proponuję gotowane ziemniaki.





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz