sobota, 13 stycznia 2018

Kokosowe brownie z awokado

Lubię eksperymentować z warzywnymi wersjami brownie. Próbowałam już z czerwoną fasolą, burakiem. Jeśli macie mocno dojrzałe awokado to polecam spróbować mojego nowego przepisu - jest mocno czekoladowe, ale wyczuwalna jest też nuta kokosowa, dzięki mące kokosowej.






Składniki (na formę 20x20 cm)

  • 65 g mąki kokosowej
  • 1 mocno dojrzałe awokado
  • 50 g ciemnego kakao
  • 70 g miodu
  • 80 g jogurtu naturalnego
  • 70 g oleju kokosowego (rozpuszczonego, letniego)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wszystkie składniki łączymy i dokładnie ugniatamy. Piec w 180 st. C przez 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz