środa, 17 września 2014

Zupa krem z papryki

Ciąg dalszy sezonu paprykowego. Postanowiłam wypróbować ten przepis, ze względu na to, że zawsze byłam ciekawa jak smakuje. I teraz już wiem, że jest pyszna :) Niestety nie mam zdjęcia efektu końcowego :(







Składniki (na ok. 2 l)
  • kości schabowe
  • 2 pietruszki
  • 2 marchewki
  • mały seler
  • 3 kg czerwonej papryki
  • mielona kolendra
  • pieprz
  • sól
Przygotowujemy wywar. Papryki drążymy, myjemy. Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C i układamy papryki (jak na zdjęciu) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30-40 minut. Następnie wkładamy je do zamykanego naczynia i pozostawiamy na ok. 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy skórkę. Z bulionu wyjmujemy kości, wkładamy papryki. Wszystko blendujemy, doprawiamy. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz